2012. január 29., vasárnap

Magyarország története 6. (16.-18. rész) - Jelenlegi ára: 989 Ft


A DVD-n található részek:
16. A KÖZÉPKOR VÉGE:
A mohácsi csatavesztés következményeiről mesélünk a sorozat 16. részében; - és arról, hogy mi minden változott meg Magyarország politikai helyzetén kívül ezekben az években. Szó lesz arról, hogy hogyan módosult az emberek időképe; bemutatjuk az első toronyórákat, az első térképeket, és az első jogtárat: Werbőczy Tripartitumát. De a későgótika és a korai reneszánsz együttes megjelenésének is sok emlékét bemutatjuk, olyan csodákat, mint a nyírbátori templom, a fantasztikus Bakócz-kápolna, vagy MS
mester festményei. Ha ezek valahol Itáliában lennének, csodájukra járna a világ...
17. AZ ORSZÁG HÁROM RÉSZRE SZAKADÁSA:
A XVI. századnak a Mohács utáni történetében valódi hősökkel találkozhatunk: Kőszegről mindenkinek beugrik Jurisics Miklós, Egerről Dobó István, Szigetvárról Zrínyi Miklós neve. De vajon mi az igazság Török Bálinttal kapcsolatban? Hogy kerül a pozsonyi székesegyház tornyára a magyar Szent Korona? Milyen durva levéllel cukkolta a tihanyi várkapitányt a koppányi aga? Mi köze van a tallérnak a dollárhoz? És mit állít a komáromi kőszűz? Ezekről lesz szó a sorozat 17. adásában.
18. ÉLET A TÖRÖK FÉLHOLD ÁRNYÉKÁBAN:
A sorozat 18. adása újra izgalmas kérdésekre keres választ: igaz-e, hogy Kanizsai Orsolya – fiú volt? Károli vagy Károlyi Gáspár fordította magyar nyelvű Bibliát? Valóban Magyarországról terjedt el Európában a jácint, a tulipán, az orgona és a vadgesztenye? Táviratozhatott-e Rudolf császár? Ki volt Gül Baba? Hogyan működött a repülőhíd? Mi is az a fekete leves? Királlyá koronázták-e Bocskai Istvánt?
Hang: magyar (Stereo)
Felirat: -
Kép: 16: 9
Játékidő: 75 perc Extrák: Interaktív menük, jelenetválasztás
Eredeti, nem másolt! Új, bontatlan csomagolású DVD!
- Eszter igaz története



Jelenlegi ára: 989 Ft

Az aukció vége: 2012-02-16 08:57
. Magyarország története 6. (16.-18. rész) - Jelenlegi ára: 989 Ft